Loek van Vliet, Keurslager

Aandacht voor entrecotes

Entrecotes hebben een klein vetrandje, dat voor extra smaak zorgt. Het vlees is heerlijk, maar de smaak wordt nogal eens bedorven door te lang bakken of doordat er te dunne plakken zijn gesneden, wat het vlees eerder droog maakt. Daarom het advies: koop liever twee dikke entrecotes dan vier dunne en bak ze vooral niet te lang.

Rollade braden
Bij het aanbraden niet al de braadboter in een keer in de pan doen, maar ongeveer een kwart bewaren en pas later toevoegen.De rollade regelmatig keren. Leg het deksel schuin op de pan. Dan kan het vocht ontsnappen en blijft de warmte toch in de pan. Het vlees gaat smoren wanneer het deksel de pan afsluit.

Aandacht voor entrecotes
Zelf bouillon trekken

Zelf bouillon trekken

Snijd het soepvlees in blokjes. Snijd de prei in grove ringen en was ze zorgvuldig. Snijd de wortel in plakken. Maak de ui niet schoon, snijd alleen in kwarten (de bruine schil geeft de bouillon een mooie kleur).

Doe het vlees met 2 liter koud water in de soeppan en breng zachtjes aan de kook. Schep er met een schuimspaan het bovendrijvende schuim af. Doe de groenten met de selderij, de laurierblaadjes en wat zout en peper bij de bouillon, breng opnieuw aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat de bouillon met het deksel schuin op de pan circa 3 uur trekken.

Giet de soep door een fijne zeef. Leg voor een heldere bouillon een vochtig gemaakte keukendoek in de zeef. Doe het vlees terug in de soep en gooi de rest van de inhoud van de zeef weg. Breng de bouillon zonodig verder op smaak met zout en peper.

Loek van Vliet, Keurslager

Herenhof 30
2402 DM ALPHEN AAN DEN RIJN
(0172) 42 00 05

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten