Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat 'geselecteerd Livar specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten. Om die kennis te bezitten zijn wij onder andere op bezoek geweest bij Abdij Lilbosch in Echt . In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd door de monniken. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat 'geselecteerd Livar specialist' te mogen dragen.
Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil. Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.
Als belangrijkste kenmerk, heeft de Duroc de Batallé een hoog aandeel intramusculair vet waardoor het verse vlees onvergelijkbaar mals, sappig en smaakvol is.
Voor de culinaire specialist, die een uniek product waardeert, hebben wij vers vlees met een hoge meerwaarde: LOMO (rug) en Solomillo (haasje). Beide spieren hebben een uitgebalanceerd en hoog aandeel intramusculair vet.
TIP: het fijnste resultaat heeft u indien licht rosé bederid zonder overdadig gebruik van kruiden of specerijen.
Dit maakt de LOMO en SOLOMILLO zeer mals en sappig. LOMO koppelt een smaak aan een aangename beet en is ronduit lekker. SOLOMILLO is botermals en heeft een uitermate verfijnde smaak.